Telefon

+36 30 245 3492

E-mail

bejelentkezes@ezustlotusz.hu

Nyitvatartás

H-Cs: 09:00-21:00 P-V: zárva - Dunakeszi, Tábor u. 46.

A Svédmasszázs elsődleges célja az izmok lazítása, a stresszoldás, az immunerősítés. Ha még nem próbálta a masszázst, érdemes ezzel kezdeni, mert garantált, hogy jó közérzettel távozik a terápia után. 

A masszázst masszázságyon végezzük, ruhátlan testen, a nem masszírozott testrészeket letakarva, vivőanyaggal (ritkán a nélkül).

Egy teljes masszázs kb. 60 percig tart, amit érdemes heti 1-2 alkalommal ismételni. A sűrűbb masszázs túlmasszírozáshoz vezethet.

Igénybe vehet részmasszást is, amely egy-egy testterület masszírozását jelenti. Ez akár naponta is adható, területenként.

Masszázs fogásai:

  • simítás
  • dörzsölés
  • gyúrás
  • ütögetés
  • vibráció (más néven rezegtetés)

Részmasszázsok:

Hátmasszázs:
Leggyakrabban igénybe vett részmasszázs, mivel akár ülőmunkát, akár fizikai munkát végez, megterheli a hátát.
Ez a részmasszázs különösen hatékony a stresszoldásra is.
A hátmasszázs a keresztcsonttól a nyakszirtig történik.

Nyak-vállövi masszázs:
A vállöv izmainak és a lapocka területének, valamint a nyakizmoknak az átdolgozása. Fejfájás, vállízület körüli lágyrészek gyulladása (PHS) és más egészségi problémák esetében alkalmazható hatékonyan. Ülve és fekve is végezhető.

Lumbogluteális masszázs:
A lumbogluteális masszázs a farredőtől az I. ágyéki csigolyáig tart. A masszázs hason fekve történik, tehát csakis a fartájékot és a derék hátsó részét érinti. Nagyon alkalmas a derékfájások, derékból kisugárzó hátfájások, csípőficam, lumbágó, isiász, csigolyabetegségek kezelésére.

Karmasszázs:
A felkart, az alkart és a kezet együttesen jelenti, tehát az ujjhegyektől a vállig történik. Fekve vagy ülve is végezhető.

Lábmasszázs:
A teljes alsó végtag masszírozását jelenti, a lábujjaktól kezdve a farredőig. Magában foglalja a talp átdörzsölését is, de ez nem tévesztendő össze a talpmasszázzsal.

Arcmasszázs:
Nem azonos a kozmetikai arcmasszázzsal; arcolajjal végezzük. Fejfájás, krónikus gyulladások, perifériás facialis paresis (arcidegbénulás) kezelésére alkalmas, a centrális facialis paresis viszont ellenjavallata.

Mellkasmasszázs:
A bordakosár aljától a kulcscsontig tart, az emlők elkerülésével. A mellkason végzett ütögetés hatékonyan szabadítja fel a tüdőgyulladás vagy más légúti megbetegedés, illetve a dohányzás során lerakódott nyákot, amely köhögéssel távozik a szervezetből.